En of Thiem de grote underdog is! Wat gezegd van deze indrukwekkende statistieken van Rafael Nadal in Parijs?
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties

De straffe statistieken van Rafael Nadal in de zoektocht naar een 11e eindzege op Roland Garros

En of Thiem de grote underdog is! Wat gezegd van deze indrukwekkende statistieken van Rafael Nadal in Parijs?

Rafael Nadal doet vanaf 15 uur een gooi naar een nieuwe en 11e eindzege op Roland Garros. Tegenstander van dienst is Dominic Thiem, een gravelspeler pur sang. Maar dankzij de straffe statistieken van Nadal lijkt het nu al een mission impossible te worden voor de Oostenrijker.

Rafael Nadal en Roland Garros, het lijkt wel het perfecte huwelijk. Nadal doet zondagnamiddag een gooi naar zijn 11e eindzege. Dat Dominic Thiem een talentvolle speler is, staat als een paal boven water. Maar de statistieken spreken nu eenmaal in het voordeel van de Spanjaard. We leggen alvast enkele leuke cijfers voor. 

Indrukwekkend winstpercentage

Rafael Nadal is bezig aan zijn 13e editie van Roland Garros. 10 keer won hij al, slechts 2 keer verloor hij. Dat geeft hem een winstpercentage van 97,70%, want de linkshandige Spanjaard won 85 van zijn 87 duels op het Parijse gravel. Cijfers om 'U' tegen te zeggen....

Nooit een halve finale of finale verloren

U leest het goed. Rafael Nadal werd al in de kwartfinales gewipt in Parijs, maar de man uit Mallorca verloor nog nooit in de halve finale en finale. 21 gewonnen (halve) finales, 0 keer ging hij de boot in. 

Niemand won meer een grandslam

10 keer mocht hij al pronken met de trofee op Roland Garros, niemand deed ooit beter op een grandslam. Eeuwige rivaal Roger Federer volgt op 2 met 8 eindzeges op Wimbledon. 

Cijfers in finale om van te duizelen

Nadal begint dus straks aan zijn 11e finale in Parijs. In die vorige 10 finales won Nadal zijn sets gemiddeld met 6-3 of een grotere marge. Slechts 2 keer won Nadal in al die jaren een set in de finale met een tiebreak.

In 3 finales (tegen Federer, Ferrer en Wawrinka) liet hij zijn opponent zelfs nooit meer dan 3 spelletjes in een set winnen. In al die finales won de Spanjaard 30 sets en moest hij slechts 6 keer een set toestaan. 

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws