's Werelds nummer één is verlost van haar demonen en flikt het dan toch op Roland Garros
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 15 reacties

's Werelds nummer één Simona Halep wint op Roland Garros haar eerste grandslam ooit

's Werelds nummer één is verlost van haar demonen en flikt het dan toch op Roland Garros
Foto: © photonews

Het is Simona Halep eindelijk gelukt om een eerste grandslamtoernooi op haar naam te schrijven. In de finale had ze het zeker niet gemakkelijk tegen de Amerikaanse Sloane Stephens, maar de Roemeense walste in de derde set over haar opponente.

Halep stond al drie keer (waarvan twee keer in Parijs) in de finale van een grandslamtoernooi. Nooit kon ze winnen. En in de eerste set zag het er opnieuw niet goed uit voor de Roemeense. Met gevarieerd tennis en harde slagen probeerde de Amerikaanse nummer 10 van de wereld Halep te bedreigen. Het rendeerde, want Stephens liep al snel 4-1 uit.

Halep drong nog aan, maar vergat op het einde van de eerste set een breakkans te benutten. Stephens won de eerste set met 6-3. Halep probeerde wel, maar raakte niet door de Amerikaanse muur. In de tweede set had Stephens opnieuw een vroege break (2-0) te pakken.

Halep onder stoom

De Roemeense herpakte zich en kwam na 4 gewonnen spelletjes op rij tot 4-2. Halep leek nog even een minder momentje te kennen, maar pakte de tweede set wel met 4-6. Halep was onder stoom en begon de beslissende set verschroeiend met een 4-0 voorsprong. Stephens bood wel tegenwerk, maar had niet altijd het geluk aan haar zijde. 

Bij 5-1 mocht de nummer één van het vrouwentennis serveren voor winst op haar eerste grandslamtoernooi. De eerste matchbal was meteen de goede en in haar vierde grandslamfinale was het dus eindelijk prijs. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties