Kim Clijsters laat drie matchballen liggen en zet de kers niet op de (verjaardags)taart
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 8 reacties

Kim Clijsters verliest de finale van het 'Women's Legends'-toernooi op Roland Garros

Kim Clijsters laat drie matchballen liggen en zet de kers niet op de (verjaardags)taart
Foto: © photonews

Kim Clijsters is er samen met haar Franse dubbelpartner Nathalie Tauziat niet in geslaagd om het 'Women Legends' toernooi op Roland Garros te winnen. Een Franse tandem was te sterk voor Clijsters en Tauziat.

Clijsters vierde vrijdag haar 35e verjaardag en kon een mooi orgelpunt plaatsen door zaterdag het ‘Women’s Legends’-toernooi op Roland Garros te winnen. Maar de Limburgse slaagde daar niet in. 

Aan de zijde van Nathalie Tauziat won Clijsters de eerste set tegen Nathalie Dechy en Amélie Mauresmo, 7-6 (7/4). De tweede set ging echter naar het Franse duo, 4-6. Er kwam een supertiebreak om uit te maken wie het toernooi won. 

Drie matchballen

Clijsters en Tauziat kregen liefst drie matchballen, maar vergaten het telkens af te maken. Mauresmo en Dechy wonnen met 15-13 na anderhalf uur spelen. 

In haar carrière als prof bereikte onze landgenote twee keer de finale op het Parijse gravel. In haar eerste grandslamfinale in 2001 was de Amerikaanse Capriati te sterk, twee jaar later botste Clijsters in een Belgische onderonsje op Justine Henin. 

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws