Sensatie van Roland Garros mag zich gelukkig prijzen dat hij niet geschorst werd voor matchfixing
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Marco Cecchinato in halve finale Roland Garros terwijl hij geschorst had kunnen worden wegens gokken

Sensatie van Roland Garros mag zich gelukkig prijzen dat hij niet geschorst werd voor matchfixing
Foto: © photonews

Marco Cecchinato staat tot ieders verbazing in de halve finales van Roland Garros. Voor vorige week had de Italiaan nog geen enkele zege behaald op een grandslamtoernooi. Het is een prachtig sprookje, maar een schorsing wegens gokken had roet in het eten kunnen gooien.

Voor Cecchinato is het natuurlijk allemaal fantastisch wat nu gebeurt. "Voor mij is dit een droom. Dit is het moment van mijn leven. Heel Italië praat over mij. Ik heb drie toptienspelers geklopt. Waarom er niet nog één aan toevoegen?"

Hij is dus nog niet van plan om naar huis te gaan, maar had evengoed niet in Parijs kunnen staan. Er waren immers aanwijzingen dat hij in oktober 2015 in een Marokkaanse challenger bewust verloor van de Pool Majchrzak. Zo zou Cecchinato geld kunnen terugwinnen dat hij verloren had door te gokken op een voetbalwedstrijd.

SCHORSING VAN 18 MAANDEN

Er werd zelf een schorsing van achtien maanden uitgesproken, maar die werd tenietgedaan door een procedurefout. Cecchinato spreekt er zelf niet over, maar verwijst wel ludiek naar zijn halve finale tegen Dominic Thiem. "Als ze mij zouden zeggen dat ik Thiem zou kloppen en dan de finale tegen Nadal zou kunnen spelen, wel, zo'n document zou ik tekenen met mijn bloed."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws