Gaat de meest regelmatige speelster van het circuit zich eindelijk op zelfde erelijst zetten dan haar idool Justine Henin?
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Simona Halep gaat voor eerste Grand Slam in finale tegen Sloane Stephens

Gaat de meest regelmatige speelster van het circuit zich eindelijk op zelfde erelijst zetten dan haar idool Justine Henin?

Simona Halep en Sloane Stephens gaan tegen mekaar uitmaken wie de beste tennisster is op deze Roland Garros. Over haar positie als nummer één moet Halep zich geen zorgen maken. Alle aandacht gaat zaterdag naar die andere ultieme uitdaging: het winnen van een Grand Slam.

Sloane Stephens is er al een keertje in geslaagd, Simona Halep nog niet. Het blijft een vreemd feit. Het is een raar gegeven om te stellen dat Stephens meer ervaring heeft. Toch is het zo op vlak van het winnen van een Grand Slam. Stephens was vorig jaar de beste op de US Open. Halep is daarentegen wel ouder en draait nu toch al ettelijke jaren mee aan de top.

EINDELIJK BINGO?

Dat heeft ze vooral te danken aan haar regelmaat. Halep zit in een situatie waarin Caroline Wozniacki zich enkele jaren geleden zich ook begaf: een tijd lang nummer één zijn zonder een Grand Slam te winnen. Dan volgt de kritiek, maar Halep doet wel steeds mee voor de prijzen. Ze is er al zo dikwijls dichtbij geweest. Gaat het deze keer dan eindelijk bingo zijn en zal ze Justine Henin vervoegen op de erelijst van Roland Garros?

Ze is er al zo vaak dichtbij geweest, de Roemeense. Vorig jaar had ze de trofee in Parijs eigenlijk gewoon moeten pakken. Ze krijgt dan ook constant vragen over het omgaan met de druk. Dat dit een item is, lijkt nu veeleer een gewoonte. Misschien zorgt dat wel voor een ontspannen Halep. Haar tennisstijl komt ook perfect tot uiting op het gravel. Het moet dus toch eens gaan gebeuren.

INDRUKWEKKENDE HALEP

Halep staat ook enorm sterk te spelen. Zeker haar laatste wedstrijden tegen Mertens, Kerber en Muguruza waren ronduit indrukwekkend. Stephens van haar kant moet dolblij zijn dat ze in de finale staat. De Amerikaanse kon na haar zege op de US Open lang geen match meer winnen, maar haar talent komt weer bovendrijven. Nadat ze in Parijs een moeilijke partij overleefde tegen Giorgi, verloor Stephens geen set meer.

Het nummer tien van de wereld is underdog in de finale, maar niet te onderschatten. Met haar tennis kan Stephens zich op elke ondergrond wel uit de slag trekken. Desalniettemin is haar finaleplek een verrassing. Door twee van de laatste drie Grand Slams te winnen, kan ze zich echt tussen de groten nestelen. Kan de honger en het vertrouwen van de Amerikaanse haar opponente van de wijs brengen?

Een stunt in de finale is lang niet uitgesloten. Toch lijken de sterren gunstig te staan voor Halep. De Roemeense is echt niet voor niets het nummer één van de wereld. Dat moet ze nu ook maar eens laten zien in de finale van een groot toernooi. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws