Justine Henin haalt uit naar huidige tennisvedetten en weet wat sport nodig heeft
Kevin Vanbuggenhout
| 8 reacties

Volgens Justine Henin heeft het damestennis èchte sterren nodig

Justine Henin haalt uit naar huidige tennisvedetten en weet wat sport nodig heeft

Vijftien jaar geleden behaalde Justine Henin in Parijs haar eerste grandslamtitel. Van wat de spelers dit jaar op de banen laten zien, is ze nog niet onder de indruk. Vooral over het niveau van het damestennis is Henin eerder teleurgesteld.

Het is inderdaad niet zoals vroeger toen je met Henin en Clijsters en daarnaast nog beide Williams-zussen op hun best verschillende echte toppers had. "Er zijn wel enkele speelsters die iets anders kunnen brengen, maar die zijn dan weer minder constant. Het publiek heeft nood aan echte sterren, niet aan vedetten op sociale media. Ik heb de indruk dat veel speelsters makkelijker een nederlaag aanvaarden dan in mijn tijd", zegt Henin in HLN.

SNEER NAAR SERENA

Er volgde ook nog een sneer naar Serena Williams, haar concurrente van weleer. "Iemand als Serena komt niet op de baan tegen Sharapova omdat ze de mogelijkheden niet had om te winnen. En dan speelt ze niet, simpel."

Henin laat zich ook uit over de twee Belgen die de achtste finales bereikten. "Tot waar Elise Mertens kan geraken weet ik ook niet, maar ze heeft veel potentieel: ze heeft spelinzicht, kan nogal wat en heeft het karakter. Het klassement van Goffin geeft een goed beeld van zijn waarde, maar zijn prestatie hier blijft wel ontgoochelend. Ik was verwonderd dat de mentale moeheid zo groot was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws