Elise Mertens is zich maar al te zeer bewust van moeilijke opdracht: "Ze is één van de beste gravelspeelsters"

Kevin Vanbuggenhout
| 18 reacties
Elise Mertens is zich maar al te zeer bewust van moeilijke opdracht: "Ze is één van de beste gravelspeelsters"
Foto: © photonews

Vandaag neemt Elise Mertens het om 11u op tegen nummer één van de wereld Simona Halep op Court Philippe-Chatrier, de grootste baan op Roland Garros. Mertens beseft dat ze voor een moeilijke opgave staat, maar gelooft wel in haar kansen.

Onze landgenote heeft veel respect voor de kwaliteiten van haar opponente. "Ze beweegt heel goed, haalt enorm veel ballen terug en is één van de beste gravelspeelsters. Het is haar favoriete ondergrond. Als ik in het terrein kom, weet ik wel dat ik ook kansen heb."

NOG NIET AFGELOPEN

Hoe dan ook heeft Mertens dit jaar al naam gemaakt. "Na mijn terugkeer uit Australië had ik het even moeilijker, maar ik denk dat ik ondertussen mijn plaats in de top twintig gevonden heb. Mijn eerste twee wedstrijden in Parijs waren niet perfect, maar tegen Gavrilova heb ik mijn niveau kunnen opkrikken. Dat geeft me vertrouwen voor wat volgt. Ik ben heel blij dat ik in de achtste finales sta, maar het is nog niet afgelopen."

In de tot dusver enige onderlinge ontmoeting tussen Mertens en Halep was er geen sprake van een echte wedstrijd. Al was dat volgens het zestiende reekshoofd geen waardemeter. "Ik verloor van haar in Madrid, maar kon toen mijn kansen niet voluit verdedigen omdat ik ziek was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws