Tegenstander lovend over manier waarop Goffin overwinning behaalde: "Dat is de klasse van een kampioen"

Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties
Tegenstander lovend over manier waarop Goffin overwinning behaalde: "Dat is de klasse van een kampioen"

Gaël Monfils moest na een lange wedstrijd het onderspit delven tegen David Goffin en had nadien lovende woorden voor onze landgenoot. Hoe Goffin zich vanuit een lastige positie toch naar de overwinning knokte, maakte indruk op de Fransman.

Het had immers ook anders kunnen lopen, want Monfils had vier matchpunten. Die veegde Goffin één voor één weg en dat maakte ook op zijn tegenstander indruk. "David speelde erg goed vanop de baseline. De vier matchballen bij 5-4 in de vierde set werkte hij goed weg. Ik probeerde een diepe forehand langs de lijn, maar hij pakte uit met een fantastische slag. Wat hij gedaan heeft is top. Dat is de klasse van een kampioen."

Nochtans ging het er tijdens de wedstrijd niet altijd even vriendelijk aan toe. Nadat hij een waarschuwing kreeg voor tijdrekken, ging Monfils in discussie met Goffin en de umpire. "Ik heb de umpire gezegd dat ik tijd nam omdat me een dag eerder gezegd werd dat ik te snel ging. Ik heb een aparte manier van recupereren, het liefst steun ik daarbij op mijn knieën. David verontschuligde zich bij mij en zei dat hij dat niet wist", aldus Monfils.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws