Ook met de rug tegen de muur blijft David Goffin ijzig kalm: "Heb die punten met veel moed gewonnen"

Kevin Vanbuggenhout
| 8 reacties
Ook met de rug tegen de muur blijft David Goffin ijzig kalm: "Heb die punten met veel moed gewonnen"

Het heeft even aan een zijden draadje gehangen, maar David Goffin is er nog altijd bij in Parijs. Onze landgenoot vertelde hoe hij kalm bleef toen hij in zijn wedstrijd tegen Monfils enkele matchballen te verwerken kreeg.

Op de tweede dag van zijn ontmoeting met Monfils kwam de tegenstrever van de Luikenaar ineens veel beter voor de dag. "Hij speelde echt supergoed. Zijn slagen kwamen erg diep en hij maakte haast geen fouten. Het was echt goed tennis. Ik moest opnieuw trachten controle te krijgen over de wedstrijd", meende Goffin.

Dat gebeurde ook, maar eerst moesten er wel vier matchballen weggewerkt worden. "Ik stelde me geen vragen en speelde alsof het gewone punten waren. Ik wist dat ik moest aanklampen. Ik heb al die punten met veel moed gewonnen."

HONDERD PROCENT

In de volgende ronde wacht de Italiaan Cecchinato. Een kwartfinale lijkt binnen handbereik. "Ik won van hem in Rome terwijl ik niet honderd procent fit was. Dat was een goede match. Ik ga proberen om hetzelfde te doen, maar hopelijk nu wel aan honderd procent."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws