Nummer drie van de wereld blijft zwoegen en winnen: opnieuw 2-1-achterstand in sets goedgemaakt

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Na zijn uitstekende voorbereidingstoernooien is Alexander Zverev op Roland Garros minder dominant, maar de jonge Duitser knokt wel voor wat hij waard is. Ook tegen Khachanov maakte hij een 2-1-achterstand in sets goed. Als beloning krijgt het tweede reekshoofd een ticket voor de kwartfinales.

Aan het eind van de eerste set was Khachanov iets efficiënter. De Kazak stak die met 4-6 op zak. Het was meteen duidelijk dat het voor Zverev weer een lange wedstrijd zou worden. Hij was wel van plan orde op zaken te stellen, maar gaf een 5-3-voorsprong uit handen. In de tiebreak van de tweede set trok Sacha dan toch met 7-4 aan het langste eind.

Khachanov domineerde de derde set (2-6), waardoor opnieuw de uitschakeling dreigde voor Zverev. Dat was niet voor het eerst, want ook tegen Lajovic en Dzumhur begaf hij zich al in die positie. Zijn tegenstander kon zijn niveau echter niet aanhouden. Khachanov kreeg veel minder eerste opslagen binnen. Zverev had aan één break genoeg om de vierde set met 6-3 te winnen.

DOORGAAN OP ELAN

De Duitser ging op zijn elan door en ging dankzij uitstekend verdediginswerk meteen weer door de opslag van zijn Russische tegenstrever. Nadien kwam Zverev niet meer in de problemen en boekte hij met 6-3 toch weer een plaatsje in de volgende ronde. Het is de eerste keer dat de jonge twintiger de kwartfinales van een grandslamtoernooi haalt. Zijn volgende tegenstander is Dominic Thiem.