Nog kanshebbers genoeg bij de dames maar deze kleppers zijn er niet meer bij
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Petra Kvitova en Karolina Pliskova moeten Roland Garros-droom weer jaartje uitstellen

Nog kanshebbers genoeg bij de dames maar deze kleppers zijn er niet meer bij

Het gaat bij de dames nog een open strijd worden om de Coupe Suzanne Lenglen met een breed veld aan kandidates. Toch zijn er een aantal toppers die de achtste finales niet gehaald hebben. De belangrijkste naam die we al mogen doorstrepen, is die van Petra Kvitova.

De Tsjechische keerde na een handblessure sterk terug en ontpopte zich zo tot één van de topfavorieten voor Roland Garros. Kvitova was bezig aan een zegereeks van dertien wedstrijden, hoewel gravel haar minst favoriete ondergrond is. Tegen Anett Kontaveit, nummer 24 van de wereld, liep het dan toch mis.

De Estse bleek in een spannende wedstrijd net ietsje sterker in de twee sets. Kontaveit haalde het van Kvitova met 7-6 (8/6) en 7-6 (7/4). Twee keer bracht een tiebreak dus de beslissing.

TOPPERS VOOR SHARAPOVA

Wie haar droom om Roland Garros te winnen ook nog wat moet uitstellen is Karolina Pliskova, een landgenote van Kvitova. Net als haar speelde Pliskova een sterke voorbereiding, maar in de topper tegen Maria Sharapova was ze niet op de afspraak. De Russische verpulverde haar tegenstandster met 6-2 en 6-1. Voor Sharapova komt er nu een nieuw topduel tegen Serena Williams aan.

MERTENS TEGEN HALEP

Nummer één van de wereld Simona Halep is er wel nog altijd bij in Parijs, al hoeft dat van ons niet al te lang meer te duren. In de achtste finales neemt Halep het immers op tegen Elise Mertens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws