David Goffin schrijft geen geschiedenis: na eerdere comebacks toch anticlimax op Roland Garros
Kevin Vanbuggenhout
| 13 reacties

David Goffin verliest van Marco Cecchinato in achtste finales Roland Garros

David Goffin schrijft geen geschiedenis: na eerdere comebacks toch anticlimax op Roland Garros
Foto: © photonews

David Goffin had al veel energie gestoken in zijn vorige partijen om de achtste finales van Roland Garros te bereiken en dat brak zich schijnbaar alsnog zuur op. Goffin voelde zich duidelijk niet opperbest in zijn match tegen Cecchinato. De Italiaan won met 7-5, 4-6, 6-0 en 6-3.

In de eerste tien spelletjes bleven beide spelers wel 'on serve'. Tot Goffin zijn volgende opslagspel toch moest inleveren. Bij 2-3 in de tweede set liet Goffin zich behandelen aan zijn schouder. Het leek zijn tegenstander wat van de wijs te brengen. Die speelde een slecht game bij 3-3 waardoor Goffin kon breaken en ook de stand in sets in evenwicht kon brengen.

MOEIZAAM BEWEGENDE GOFFIN

Daarmee waren de problemen nog niet voorbij. De Luikenaar bewoog immers nog steeds moeizaam op de baseline en won nog amper punten op de eigen opslag. Onze landgenoot kreeg zelfs een bagel aan de broek. Goffin vond nadien toch weer de moed terug en trok opnieuw ten aanval.

Hij kon zijn break voorsprong niet consolideren. Cecchinato won nog eens vier spelletjes op rij, het rijk van Goffin was uit. De Belg geraakte op Roland Garros nog nooit voorbij de achtste finales. Cecchinato, het nummer 72 van de wereld, is de laagst gerangschikte speler in de kwartfinales sinds de Let Gulbis in 2009.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws