Regen spelbreker tijdens match Goffin: deze namiddag valt de beslissing!

Tieneke Van de Velde
Tieneke Van de Velde
| 9 reacties
Regen spelbreker tijdens match Goffin: deze namiddag valt de beslissing!

Geen meevaller gisteren voor David Goffin. Tijdens zijn match tegen de Fransman Gaël Monfils in de 3de ronde van Roland Garros gingen de hemelsluizen plots open. De match moest worden stil gelegd in de 3de set. Vandaag weten we of onze landgenoot doorstoot naar de volgende ronde.

David Goffin (9de in de ATP-ranking) moest het gisteren, in de 3de ronde van Roland Garros, opnemen tegen de Fransman Gaël Monlifs, 37ste op de wereldranglijst. Het duel kondigde zich spannend aan en loste de verwachtingen in. Het spel ging goed over en weer en leverde de toeschouwers op de Court Suzanne Lenglen attractief tennis.

Remonte

Monfils kon de eerste set pas in de tiebreak naar zich toetrekken: het werd 6-7 (6-8). In de tweede set kwam onze landgenoot pas echt op stoom: in geen tijd had hij een 5-0 voorsprong bij elkaar getennist. Uiteindelijk won hij die set ook met 6-3. In de derde set leidde Goffin met één spelletje voorsprong op zijn rivaal: 3-2. Na net geen twee uur op de baan, besloten de weergoden dat het welletjes was. 

Vandaag kan Goffin dus vanuit een gunstige uitgangspositie de match hernemen. Kort na de middag mogen beiden opnieuw aantreden op de Court Suzanne Lenglen. Goffin wacht nog een zware klus wil hij het ticket voor de vierde ronde verzilveren. In de 1/8ste finales wacht de winnaar de Italiaan Marco Cecchinato (ATP-72).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws