Zeer sterke Van Uytvanck op Roland Garros maar dit geeft doorslag tegen nummer elf van de wereld

Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties
Zeer sterke Van Uytvanck op Roland Garros maar dit geeft doorslag tegen nummer elf van de wereld

Alison Van Uytvanck speelde een zeer sterke partij in de tweede ronde van Roland Garros. Julia Goerges had de handen vol met de Belgische. Zeker in de tweede set leek Van Uytvanck op weg naar setwinst. Na een incident werd ze even uit haar lood geslagen en maakte Goerges het alsnog af in twee sets.

Van Uytvanck kwam 1-3 achter tegen het nummer elf van de wereld, maar brak onmiddellijk terug. Nadien kon onze landgenote aanklampen tot diep in de eerste set. Bij 5-6 dwong Goerges met twee goede returns op rij dan toch een nieuwe break af.

Zo was Van Uytvanck dus op achtervolgen aangewezen. Ze bleef niet bij de pakken zitten. In de tweede set kwam ze meteen 2-0 voor en was ze voor het grootste gedeelte de betere speelster. De Grimbergse redde een breakbal om zo 5-3 voor te komen. Goerges sloeg in frustratie haar racket op de grond en moest dan een andere nemen.

GEEN WAARSCHUWING

In principe had ze hiervoor een waarschuwing voor moeten krijgen en dat maakte een geïrriteerde Van Uytvanck ook duidelijk aan de umpire. De focus was hierdoor even weg. Toen Van Uytvanck serveerde voor de set verloor ze haar opslagspel op love. In de tiebreak kwam Van Uytvanck 3-1 en 4-2 voor, maar Goerges keerde opnieuw terug. De Duitse won uiteindelijk met 7-5 en 7-6 (7/5).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws