Ruben Bemelmans tevreden over Roland Garros en kijkt uit naar favoriete ondergrond

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Ruben Bemelmans tevreden over Roland Garros en kijkt uit naar favoriete ondergrond
Foto: © photonews

Een 2-0 voorsprong weggeven tegen een andere lucky loser in de tweede ronde van een grandslamtoernooi: het is een harde noot om kraken. Ruben Bemelmans vond het jammer, maar blijft wel positief en kijkt alvast uit naar het grasseizoen.

"Het is wel balen. Het was een mooie loting voor tweede ronde. Ik had een klein dipje in het begin van de derde set. Dat was een kantelmoment. Ik heb hem terug doen laten geloven. Ik was daar iets te passief. Jammer dat het zo heeft moeten eindigen", vertelde Bemelmans aan Sporza.

Bemelmans heeft wel opnieuw zijn strijdlust teruggevonden. "Ik ben terug een vechter op de baan. Dat was de voorbije weken even weg. Ik heb een paar challengers kansloos verloren. Dit blijft mijn minste ondergrond. Ik heb een manier gevonden om wedstrijden te winnen op gravel. Dat is positief voor wat nu gaat komen op gras."

DERDE RONDE OP WIMBLEDON

Opvallend: Bemelmans is momenteel zonder coach op het circuit. "Ik heb nog niet echt plannen. Ik kan altijd aan Steve Darcis vragen om mij enkele weken uit de nood te helpen. Er zijn nog andere mogelijkheden. Het is even nadenken. Met dit resultaat kan ik sowieso positief blijven. Gras is mijn geliefkoosde ondergrond. Op Wimbledon ga ik net zoals vorig jaar voor de derde ronde, maar eerst nog kwalificeren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws