Ruben Bemelmans geeft 2-0 voorsprong in sets alsnog uit handen in duel der lucky losers

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Ruben Bemelmans geeft 2-0 voorsprong in sets alsnog uit handen in duel der lucky losers
Foto: © photonews

Het gebeurt niet frequent, maar de tweede ronde op Roland Garros was een duel der lucky losers. Onze landgenoot Ruben Bemelmans ontmoette de Est Jurgen Zopp, maar trok aan het kortste eind. Al leek hij lang op weg naar de zege...

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor onze landgenoot. Bemelmans ging snel door de opslag van Zopp en kwam 2-0 voor. Dankzij een secure opslag haalde de Limburger de eerste set met 6-4 in huis. 

Zelfde verhaal in set 2. De Est gaf opnieuw zijn opslag snel prijs. Bemelmans moest ook zijn opslag inleveren, maar corrigeerde zich meteen daarna. Ook de tweede set ging met 6-4 naar Bemelmans. Bovendien was hij  één set verwijderd van de derde ronde. 

Rollen omgedraaid

Maar in de derde set draaide Zopp de rollen om. Deze keer ging hij vroeg door de service van Bemelmans, met als gevolg 3-6 setwinst voor de Est. Bemelmans kwam in een dip terecht en verloor ook de vierde set, deze keer met 4-6. 

De Limburger krikte zijn niveau op in de beslissende set, maar bij 2-2 gaf hij toch opnieuw zijn opslag prijs na een felbevochten spelletje. Zopp mocht bij 5-4 serveren voor de match. Bemelmans werkte nog tegen, maar moest uiteindelijk het onderspit delven, 6-4. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws