Elise Mertens verzekert zich van ticket voor derde ronde na breakfestival

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 17 reacties
Elise Mertens verzekert zich van ticket voor derde ronde na breakfestival
Foto: © photonews

Elise Mertens heeft haar ticket voor de derde ronde op Roland Garros beet. In een wedstrijd met enorm veel break trok onze landgenote na twee sets aan het langste eind tegen de Britse Heather Watson (WTA 80).

Elise Mertens (WTA 16) begon als een speer aan de wedstrijd. Ze ging twee keer snel door de opslag van Watson en stond in geen tijd op een geruststellende 0-3 voorsprong. Gelukkig maar, want in het vervolg van de eerste set konden beide speelsters niet veel doen met hun eigen service. Na servicebreaks pakte Mertens de eerste set met 6-3. 

Breaks, breaks, .. 

Ook de tweede set stond gekenmerkt vol breaks. Pas bij 3-2 in het voordeel van Mertens kon de Britse haar eigen opslag een keer thuishouden. De Limburgse gaf een 4-1 voorsprong weg, Watson kwam terug tot 4-4.

Mertens won daarna toch haar eigen opslagspelletje, waarna Watson moest serveren om in de wedstrijd te blijven. De 22-jarige Mertens versierde twee matchpunten, het eerste was meteen het goede. Zo staat de 'leading lady' van het Belgische vrouwentennis net als vorig jaar in de derde ronde in Parijs. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws