Toch nog beetje spanning bij de mannen: dè uitdager van Rafael Nadal komt met schrik vrij

Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties
Toch nog beetje spanning bij de mannen: dè uitdager van Rafael Nadal komt met schrik vrij

Rafael Nadal is bij de mannen torenhoog favoriet om opnieuw Roland Garros te winnen. Om de Spanjaard straks het vuur aan de schenen te leggen, is de hoop van velen gesteld op Alexander Zverev. De talentvolle Duitser flirtte in de tweede ronde wel even met een uitschakeling.

Zverev is tot dusver zonder twijfel de tweede beste speler van het gravelseizoen. De jonge Duitser maakte indruk met toernooizeges in München en Madrid, maar kon het op een grandslam nog nooit echt waarmaken. Bijna had hij er op Roland Garros opnieuw vroegtijdig uit gelegen.

STUNT IN DE MAAK

Tegen Lajovic vond hij niet meteen zijn draai en zag hij de eerste set al snel met 2-6 verloren gaan. In de tweede set bleef het lang spannend, tot Sacha Zverev bij 6-5 eindelijk voor het eerst door de opslag van zijn tegenstander ging. Toch had de nummer drie van de wereld zijn schaapjes nog niet op het droge. Hij moest de volgende set met 4-6 aan Lajovic laten. Een stunt leek in de maak.

De vermoeidheid begon echter te wegen en het beste was er bij Lajovic nu wel vanaf. Zverev vond zijn betere tennis terug en stootte met 6-1 en 6-2 alsnog door naar de volgende ronde. Zverev hoopt ongetwijfeld om dan tegen de Bosniër Dzumhur minder energie te verspelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws