Heel wat kritiek op kledij van Serena Williams, maar outfit heeft wel degelijk een bepaald nut

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 12 reacties
Heel wat kritiek op kledij van Serena Williams, maar outfit heeft wel degelijk een bepaald nut
Foto: © photonews

Niet over haar zege, maar wel over haar outfit was heel wat te doen na de overwinning van Serena Williams in de eerste ronde van Roland Garros. De Amerikaanse was als een 'Catwoman' helemaal in het zwart gekleed. En met een reden.

Williams voelde zich een superheldin in haar outfit. Maar het is veel meer dan dat. De outfit helpt ook bloedklonters voorkomen. "Ik had veel problemen met bloedklonters, God weet hoeveel ik er de afgelopen 12 maanden heb gehad. Het is dus zeker ook functioneel, zo'n broek is goed voor mijn bloedsomloop", legt de Amerikaanse uit. 

Het was voor de jongste van de Williams-zusjes een lange weg na haar zwangerschap. "Het is niet gemakkelijk om terug te komen op alles wat ik heb meegemaakt en er zijn zoveel andere vrouwen die hetzelfde hebben meegemaakt, maar we praten er gewoon niet over."

"Maar heb ik dit platform en het voelt alsof dit pak alle vrouwen vertegenwoordigt die mentaal en fysiek veel hebben meegemaakt om terug te komen en vertrouwen te hebben in zichzelf. Ik heb absoluut het gevoel dat het een kans voor mij is om een hele groep vrouwen te inspireren", besluit ze. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws