Elise Mertens is de omstandigheden dankbaar: "Leve het Belgische weer!"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Elise Mertens is de omstandigheden dankbaar: "Leve het Belgische weer!"
Foto: © photonews

De Amerikaanse Varvara Lepchenko bleek een moeilijkere klif dan verwacht voor Belgische nummer één Elise Mertens. Na een nachtje bezinnen haalde Mertens het uiteindelijk erg vlot in de derde set.

De Limburgse stond op een bepaald moment 6-7 en 3-5 in het krijt. Na een nieuwe tiebreak - die Mertens won - kwam het tot een derde set. Lepchenko wilde eigenlijk niet meer spelen, bij een 3-0 voorsprong werd de partij toch gestaakt. Dinsdag maakte Mertens het af. 

Eerste ronde tegen 'leftie'

"Zij stond gewoon heel goed te tennissen en bracht alles terug", citeert HNB onze landgenote. "Mijn spel was behoorlijk, maar niet zo goed als de voorbije weken. Ik verwacht trouwens altijd dat mijn tegenstander haar beste niveau haalt, dat vermijdt verrassingen. En een eerste ronde op een grandslam tegenover een linkshandige is nooit gemakkelijk."

De ommekeer was er bij de start van de beslissende set. "Zij wilde eigenlijk niet in de regen spelen en liet het hoofd wat hangen. Mij stoorde dat niet zo", lacht Mertens. "Leve het Belgisch weer! Dat heeft me geholpen. Alhoewel het maandag vrij laat is geworden, heb ik nadien heel goed kunnen slapen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws