Deze keer geen problemen voor David Goffin, Belgische topper gaat vlot voorbij Fransman

Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties

In zijn vorige partij had David Goffin nog vijf sets nodig om zich te ontdoen van Robin Haase. Tegen de Fransman Corentin Moutet liep het in de tweede ronde een stuk vlotter. Vooral in de laatste twee sets demonstreerde Goffin. Het werd 7-5, 6-0 en 6-1.

Nochtans zag het er aanvankelijk naar uit dat het opnieuw een lastige namiddag zou worden. Goffin leverde zijn service in op love en zag zijn tegenstander 1-4 uitlopen. Bij 2-5 vond onze landgenoot het wel welletjes en begon hij aan een onwaarschijnlijke reeks. Onze landgenoot won liefst vijftien (!) spelletjes na mekaar. Moutet kraakte toen hij zijn voorsprong in de eerste set alsnog verloren zou gaan.

Goffin gaf nadien tennisles en speelde de Fransman helemaal van de baan. Bij een 4-0-stand in de derde set sprokkelde Moutet dan toch nog eens een spelletje. Meer was hem niet gegund. Goffin benutte meteen zijn eerste matchbal en maakte de wedstrijd uit na twee uur en vier minuten.

OPNIEUW TEGEN FRANSMAN?

In de derde ronde neemt Goffin het mogelijk opnieuw op tegen een thuisspeler. De tegenstander is dan wellicht 28ste reekshoofd Gaël Monfils. Tenzij Monfils het in zijn tweederondepartij moet afleggen tegen de Slowaak Martin Klizan.