David Goffin blikt vooruit op tweede ronde én: "Ik denk helemaal niet meer aan dat ongeluk"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
David Goffin blikt vooruit op tweede ronde én: "Ik denk helemaal niet meer aan dat ongeluk"

Vorig jaar stond David Goffin nog in de kwartfinales van Roland Garros, maar na een stevige uitschuiver en val moest hij de handdoek gooien. Een jaar later keert de Luikenaar in zijn tweede ronde terug naar court Suzanne Lenglen.

Daar neemt de nummer 9 van de wereld het op tegen het Franse toptalent Corentin Moutet, de nummer 143 van de wereld. De 19-jarige Moutet schakelde in zijn eerste ronde het Kroatische opslagkanon Ivo Karlovic (ATP 93) uit.

'Nooit gemakkelijk'

"Moutet zit vol vertrouwen", aldus Goffin bij Sporza. "Hij heeft een wedstrijd gewonnen op Roland Garros, dat is altijd belangrijk voor een Fransman. Ik zal een sterke wedstrijd moeten spelen tegen een linkshandige, wat op gravel nooit gemakkelijk is. Maar ik denk wel dat ik de wapens heb om hem te kloppen. Het doel is om door te gaan op het elan van mijn sterk einde tegen Haase."

Voor Goffin wordt het ook een terugkeer naar Suzanne Lenglen. "Ik denk helemaal niet meer aan dat ongeluk van vorig jaar. Het was een accident dat eender wie had kunnen overkomen. Ik heb ondertussen al twee keer getraind op Lenglen. Fysiek voel ik me heel goed, ik heb nergens last meer van. Mijn ongemakken behoren tot het verleden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws