Toch nog Belgisch gezelschap voor Goffin op de hoofdtabel: "24 uur lang een rollercoaster aan emoties"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Toch nog Belgisch gezelschap voor Goffin op de hoofdtabel: "24 uur lang een rollercoaster aan emoties"
Foto: © photonews

Het zag er lang naar uit dat David Goffin onze enige Belgische man op Roland Garros zou zijn. Maar zaterdag werd er dan toch nog een landgenoot opgevist als 'lucky loser'. Ruben Bemelmans was de gelukkige.

Bemelmans verloor zijn derde en laatste kwalificatiewedstrijd tegen de Braziliaan Bellucci. "Na mijn wedstrijd tegen Bellucci was er nog een waterkans om als 'lucky loser' te worden opgepikt voor de hoofdtabel. Ik kreeg echter meteen het nieuws dat ik niet tot de gelukkigen behoorde", aldus Bemelmans in gesprek met Sporza.

"Dat was een bittere pil om door te slikken. Maar de dag erna hoor je dan dat je toch wordt opgevist als 'lucky loser'. In 24 uur ging ik van teleurstelling naar blijdschap. Een rollercoaster aan emoties."

Haalbare kaart

Bovendien mag de nummer 111 van de wereld het opnemen tegen de Indiër Yuki Bhambri (ATP 94), op papier een haalbare kaart. "Deze loting is een mooie kans om mijn verhaal in Parijs voort te zetten. Bhambri speelt helemaal niet graag op gravel. Het wordt zelfs nog maar de eerste wedstrijd die Bhambri dit seizoen op gravel zal spelen, want hij liet de voorbereiding op het gravelseizoen aan zich voorbijgaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws