'Lucky loser' zorgt voor unicum: Ruben Bemelmans realiseert iets waar hij al hele carrière op wacht

Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties
'Lucky loser' zorgt voor unicum: Ruben Bemelmans realiseert iets waar hij al hele carrière op wacht
Foto: © photonews

Het is een behoorlijk goede dag geworden voor de Belgen in Parijs. Na Elise Mertens en Alison Van Uytvanck heeft nu ook Ruben Bemelmans zich geplaatst voor de tweede ronde van Roland Garros. Bemelmans zette de Indiër Yuki Bhambri overtuigend opzij met 6-4, 6-4 en 6-1.

Ruben Bemelmans kwam het toernooi in als 'lucky loser' nadat hij verloren had in de laatste kwalificatieronde. Die term werd helemaal bewaarheid met een goede loting: Bhambri was een haalbare kaart. Bemelmans greep de kans met beide handen. Voor de allereerste keer bereikte hij de tweede ronde in Parijs.

Bij een 1-1-stand pakte Bemelmans drie spelletjes op rij. Zo legde hij de basis voor het winnen van de eerste set. In de tweede set liep het scenario toch heel wat anders. Bhambri liep 0-2 uit. Bemelmans kwam terug tot 2-2, maar de twee volgende spelletjes waren dan alweer voor Bhambri. Zo dreigde er dus setverlies, maar door het winnen van vier opeenvolgende spelletjes zette Bemelmans de situatie helemaal recht.

WEDSTRIJD UITSERVEREN

Onze landgenoot was nu helemaal gelanceerd. In geen tijd stond hij 4-0 voor in de derde set en kon hij de wedstrijd uitserveren. In de volgende ronde wacht de Est Zopp of de Amerikaan Sock. Afwachten of het geluk van Bemelmans dan ook blijft duren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws