'Onsportieve' tegenstander van Goffin niet te spreken over umpire én fysiotherapeut: "Weet niet wat hij tegen mij heeft"
Redactie
| 12 reacties

Robin Haase niet te spreken over het gedrag van fysiotherapeut tijdens duel met David Goffin

'Onsportieve' tegenstander van Goffin niet te spreken over umpire én fysiotherapeut: "Weet niet wat hij tegen mij heeft"
Foto: © photonews

Na twee sets zag het er in zijn eerste ronde erg benard uit voor David Goffin, die 0-2 in het krijt stond. Maar plots was er dan toch de ommekeer tegen de Nederlander Robin Haase, die er alles aan wilde doen om de partij maandag verder te zetten.

Goffin en Haase moesten 's avonds nog aan de bak. En vooral de Nederlander klaagde over de invallende duisternis. Hij ging dan ook regelmatig naar de umpire. "Ik vroeg na set twee al hoe laat het was want ik vond het al donker worden", vertelt hij bij Sporza. "Ik had toch verwacht dat we na de derde set misschien zouden stoppen, maar we spelen nog de hele wedstrijd. Dat vind ik bijzonder."

"Ik vroeg om te stoppen en kreeg niet eens een antwoord. Dan is het toch logisch dat ik dat bij de volgende wissels blijf vragen? Als ik een antwoord krijg, dan kan ik daar iets mee. Het was frustrerend. Maar ik heb geen rare dingen gedaan omdat ik de concentratie kwijt was. Ik zie het probleem niet."

Boegeroep

Tijdens de vierde set vroeg de Nederlander naar de fysiotherapeut. Dat kon het Franse publiek niet smaken. "Ja, er was even boegeroep, maar daarna hebben ze me weer aangemoedigd. De fysio weigerde me ook te behandelen. Hij vond dat er niets aan de hand was. Ik had last van mijn enkel en daardoor ging ik anders bewegen. Mijn lies werd harder en die wou ik laten losmaken. Het is vreemd dat hij dat niet wou doen."

"Als ik hem op de baan had geroepen uit tactische overwegingen, dan zou het terecht zijn, maar dat doe ik nooit. Ik weet niet wat hij tegen me heeft. Ik heb deze fysio vier jaar gemeden, sinds hij op de US Open ook eens geweigerd heeft om mij te behandelen. Nu doet hij het weer. Het enige wat ik kan doen, is vragen om die man nooit meer te krijgen", besluit Haase. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws