Goffin op de rand van de uitschakeling, maar na vijfsetter (en 4 aces op rij!) toch naar tweede ronde

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 11 reacties
Goffin op de rand van de uitschakeling, maar na vijfsetter (en 4 aces op rij!) toch naar tweede ronde
Foto: © photonews

Wie dacht dat de eerste ronde een eitje zou zijn voor David Goffin, kwam bedrogen uit. Onze landgenoot had liefst vijf sets nodig in de derby der Lage Landen tegen Robin Haase (ATP 44).

Goffin (ATP 9) was de eerste Belg die in actie kwam op Roland Garros, maar de Luikenaar begon erg slecht aan de wedstrijd. Hij verloor de eerste set met 4-6 en ook in de tweede set zag het er niet goed uit toen Haase al snel door de opslag van onze landgenoot ging. 

Goffin brak terug, maar er hingen zware onweerswolken boven het hoofd van de Belgische nummer één toen hij ook de tweede set met 4-6 verloor. Goffin in nauwe schoentjes, maar dankzij een vroege break kon hij toch milderen: winst in de derde set met 6-4. 

Haase sakkert

Haase zag op zijn beurt de bui hangen en vroeg de officials om de partij op maandag voort te zetten. De umpire negeerde dat verzoek en Goffin kwam plots helemaal onder stoom. De Luikenaar liet Haase geen enkele kans meer en won de laatste twee sets met 6-1 en 6-0. Hij pakte in een spelletje zelfs uit met vier aces op rij, zelden gezien op het hoogste niveau. 

In de tweede ronde moet onze landgenoot voorbij de Franse wildcard Corentin Moutet, die in zijn openingswedstrijd verrassend te sterk was voor opslagkanon Ivo Karlovic. Al is de thuisspeler - 143e op de ATP-ranking - in principe een haalbare kaart. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws