Elise Mertens heeft het niet makkelijk, maar mag dinsdag een voorsprong verdedigen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Elise Mertens heeft het niet makkelijk, maar mag dinsdag een voorsprong verdedigen
Foto: © photonews

Elise Mertens heeft zich nog niet verzekerd van een plek in de tweede ronde op Roland Garros. De Limburgse was aan de winnende hand, maar de regen was spelbreker.

Elise Mertens (WTA 16) ging meteen op love door de opslag van Varvara Lupchenko, op papier een haalbare kaart, maar kreeg meteen een koekje van eigen deeg op haar eigen opslag. Daarna ging de eerste set evenwicht en gelijk op. Mertens moest bij 5-4 serveren om in de set te blijven, maar het zag er even benard uit."

"De Limburgse moest enkele setballen wegwerken en kwam toch op 5-5. Het werd een tiebreak en ook daarin ging het gelijk op. Mertens zette de Amerikaanse onder druk, maar kon vier setballen niet benutten. Lepchenko greep wel haar kans en pakte de eerste set met 6-7 (9/11)."

Duisternis

"En ook in de tweede set werd het een tiebreak. Daarin nam Mertens deze keer wel duidelijk de bovenhand. Mertens pakte dan ook de tweede set met 7-6 (7/4). Lupchenko wilde even later niet verder spelen door enkele regendruppels, maar de umpire besliste er anders over.

De Amerikaanse was duidelijk van haar melk en keek in de derde set meteen tegen twee breaks en een 3-0 achterstand aan. Maar daarna moest de wedstrijd toch worden stopgezet. Het begon te regenen en beide speelsters gingen schuilen. Dinsdag moet Mertens de klus proberen te klaren. Dit mag ze niet meer laten liggen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws