Elise Mertens geniet in Parijs voor het eerst van een speciaal voordeel: "Op zijn minst derde ronde bereiken"

Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties
Elise Mertens geniet in Parijs voor het eerst van een speciaal voordeel: "Op zijn minst derde ronde bereiken"
Foto: © photonews

Elise Mertens is er klaar voor. Vandaag speelt de hoogst geranschikte Belgische haar eerste partij op Roland Garros tegen de Amerikaanse Lepchenko. Mertens geniet in het tennis voortaan een beschermde status. In Parijs is ze voor het eerst op een grandslamtoernooi reekshoofd.

Op Roland Garros volgt men voor het aanduiden van de reekshoofden de WTA-ranking. Bijgevolg start Elise Mertens er dus als zestiende reekshoofd. Dat moet in de eerste ronden enkele haalbare kaarten opleveren. "Het feit dat ik reekshoofd ben, verandert toch wel iets. Ik wil op zijn minst de derde ronde bereiken en hopelijk zit er nog iets meer in", spreekt ze haar ambities uit bij Sporza.

GEEN CADEAUS MEER

Het is een goede zaak dat Mertens reekshoofd is, maar er is ook wel een andere kant aan die medaille. "De concurrentie kent me nu. Cadeaus zal ik niet meer krijgen", denkt Mertens. Toch heeft ze geen schrik. "Ik voel me altijd goed in Parijs. Het is alsof ik hier thuis speel. Ik denk dat ik hier goed zal spelen."

Ook de ondergrond moet het tennis van onze landgenote ten goede komen. "Gravel is een ondergrond die me bevalt. Ik houd ervan om door te glijden, veel effect aan de ballen te geven en variatie in mijn spel te brengen." Mertens speelt vandaag de vierde match op Court 6.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws