Voorbeschouwing Roland Garros bij de vrouwen: kan 's werelds nummer één eindelijk voor primeur zorgen?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Voorbeschouwing Roland Garros bij de vrouwen: kan 's werelds nummer één eindelijk voor primeur zorgen?
Foto: © photonews

Bij de mannen is Rafael Nadal zoals elk jaar opnieuw de grote favoriet voor winst op Roland Garros. Bij de vrouwen kan er altijd wel eens een verrassing uit de bus vallen. Of lukt het dan toch voor 's werelds nummer één Simona Halep?

De Roemeense Halep mag dan wel de nummer één van de wereld zijn, toch kon ze nog nooit een grandslam op haar palmares zetten. Halve finales op Wimbledon en de US Open, een verloren finale op de Australian Open en al 2 verloren finales in Parijs, in 2014 en vorig jaar nog na verlies tegen de Letse verrassing Jelena Ostapenko, amper 19 jaar oud op dat moment. 

Lukt het deze keer wel voor de Roemeense of blijft de vloek van de verloren finales op een grandslam opduiken? Heel wat outsiders namelijk voor winst op het Parijse gravel. Caroline Wozniacki (WTA 2) maakte daar wel komaf mee door in Melbourne de eerste grandslam van haar carrière te winnen. 

Wat kan Williams?

Garbine Muguruza (WTA 3) weet al wat winnen betekent op Roland Garros. De Spaanse maakte indruk in 2016 en won al haar wedstrijden, behalve de eerste ronde, in twee sets en klopte uiteindelijk 's werelds nummer één Serena Williams in de finale.

Achter diezelfde Williams staat dan weer een vraagteken. De Amerikaanse is na haar zwangerschap weggezakt naar de 453e plek op de WTA-ranking en kreeg van de organisatie geen voordeel en dus geen status als reekshoofd. Ze kan in Parijs wel haar 24e grandslam winnen, wat de evenaring van een record zou zijn. 

Belgische vrouwen

Bij onze landgenotes is het vooral uitkijken naar Elise Mertens. De nummer 16 van de wereld wil beter doen dan haar derde ronde van vorig jaar, toen ze uitgeschakeld werd door Elise Mertens. 

Maar ook Alison Van Uytvanck speelt graag op Roland Garros. Drie jaar geleden was ze dé verrassing in Parijs en schopte ze het tot de kwartfinales. En ook Kirsten Flipkens - halvefinaliste op het WTA-toernooi van Nürnberg - is goed op dreef. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws