Tweevoudige comeback smaakt zoet, Kirsten Flipkens op weg naar prachtige trofee

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Tweevoudige comeback smaakt zoet, Kirsten Flipkens op weg naar prachtige trofee

In het enkelspel presteerde Kirsten Flipkens al goed door de halve finales te halen. In het dubbel doet ze nog beter. Aan de zijde van Johanna Larsson heeft Flipkens met tweemaal 6-4 de maat genomen van Jurak en Lister. Nu het enkel nog afmaken in de finale.

Flipkens en Larsson zijn in het dubbel in Nürnberg het tweede reekshoofd. Sowieso koesteren ze dus hoge verwachtingen. Ze zijn goed bezig om die verwachtingen helemaal in te lossen. Nochtans zag het er tegen de Kroatische Jurak en de Zweedse Lister aanvankelijk niet goed uit. De tegenstandsters van Flipkens en Larsson liepen 0-3 uit. Onze landgenote en haar dubbelpartner zetten die scheve situatie recht door vijf spelletjes op rij te pakken.

ZELFDE SCENARIO

Nagenoeg hetzelfde scenario in de tweede set. Opnieuw was er een 0-3-voorsprong voor Jurak en Lister. Flipkens en Larsson zetten dan hun comeback weer in. Eventjes werd die nog een halt toe geroepen. Bij 2-4 snelde de Belgisch-Zweedse combinatie met vier opeenvolgende spelletjes richting winst.

Het is voor Flipkens te hopen dat ook de ultieme beloning volgt en ze de trofee de lucht in mag steken. In de finale moet ze voorbij de Nederlandse Schuurs en de Sloveense Srebotnik.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws