Flipkens haalt finale van het enkelspel niet in Nürnberg, maar boekt wel ander schitterend resultaat

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Flipkens haalt finale van het enkelspel niet in Nürnberg, maar boekt wel ander schitterend resultaat
Foto: © photonews

Kirsten Flipkens is bezig aan een uitstekend toernooi in Nürnberg en het zit er nog niet helemaal op. De finale halen in het enkelspel zat er dan wel niet in, ze slaagde hierin wel in het dubbel aan de zijde van Johanna Larsson.

Flipkens had al voor een verrassing van formaat gezorgd door in het enkelspel de Nederlandse Kiki Bertens uit te schakelen. Later op dezelfde dag moest Flipkens nog eens aan de bak voor haar halve finale tegen de Amerikaanse Alison Riske. Dat was een beetje teveel gevraagd.

Onze landgenote ging nog wel mee tot 2-2, maar zag haar opponente nadien uitlopen. In de tweede set was er zeker niets meer aan te doen. Flipkens verloor uiteindelijk met 3-6 en 1-6. Daarna draafde ze nog op voor de kwartfinale van het dubbelspel. Samen met de Zweedse Larsson nam ze het op tegen het Duitse duo Gerlach-Ruffer. Flipkens en Larsson liepen 3-1 uit. Toen ze een tweede break realiseerden, was de set meteen binnen.

MET VIER GAMES OP RIJ NAAR ZEGE

In de tweede set sloegen hun tegenstandsters meteen een kloofje door de eerste twee spelletjes te pakken. Bij een 3-5-achterstand snelde 'Flipper' en haar dubbelpartner een versnelling hoger en knalden ze met vier games op rij naar de overwinning. In de halve finale nemen ze het op tegen de Kroatische Jurak en de Zweedse Lister.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws