Talentvolle Belg krijgt mooi cadeau, maar kan niet stunten in Lyon
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Joris De Loore verliest als lucky loser in eerste ronde Lyon van Fransman Gilles Simon

Talentvolle Belg krijgt mooi cadeau, maar kan niet stunten in Lyon

Joris De Loore zal er zich niet meer aan verwacht hebben, aan een tweederondepartij in Lyon. Onze landgenoot had immers zijn tweede kwalificatiematch verloren. Als lucky loser haalde hij dan toch de hoofdtabel en mocht hij aantreden tegen Gilles Simon. De Fransman was met 7-6 en 6-2 iets te sterk.

De Loore is vooral bekend van enkele sterke dubbelmatchen die hij speelde in de twee succesvolle campagnes van het Belgische team in de Daviscup. In het enkelspel tracht hij richting top honderd te sluipen. De Loore won zijn eerste kwalificatiematch in Lyon, maar verloor hierna van Djere met 7-5 en 6-4. Door het forfait van reekshoofd Hyeon Chung kon De Loore alsnog thuisspeler Gilles Simon partij geven.

TIEBREAK IN EERSTE SET

In de eerste set had de Fransman zijn handen vol met onze landgenoot. Simon liep 5-3 uit, maar De Loore knokte knap terug. In de tiebreak moest hij met 4-3 wel zijn meerdere erkennen in Simon.

Daardoor was de veer enigszins gebroken. Simon pakte de eerste drie spelletjes in de tweede set en liet De Loore niet meer terugkomen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws