Massa's grandslams gewonnen, maar geen reekshoofd op Roland Garros

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Massa's grandslams gewonnen, maar geen reekshoofd op Roland Garros

Serena Williams is al in Parijs gearriveerd om te trainen voor het grandslamtoernooi dat eraan komt. De Amerikaanse zal er wel niet op een voorkeursbehandeling moeten rekenen. Williams zal geen reekshoofd zijn op Roland Garros.

Door de geboorte van haar dochtertje Olympia is Serena Williams uiteraard maandenlang uit competitie geweest. Eén van de gevolgen daarvan is dat Williams op de ranglijst is weggezakt naar de 453ste plaats. De Franse tennisfederatie heeft bevestigd dat bij het aanduiden van de reekshoofden de ranglijst gevolgd zal worden.

Dat betekent dat Williams in de eerste week van het toernooi niet de beschermde status geniet zoals dat wel het geval zal zijn voor 32 andere speelsters. Het vergroot alleszins de kans op een zware loting. Zo is het dus mogelijk dat Williams het in de eerste ronde al tegen een andere topspeelster moet opnemen.

WEL REEKSHOOFD OP WIMBLEDON?

Wellicht zal de voormalig nummer één wel tot de reekshoofden behoren op Wimbledon. Bij het Engelse grandslamtoernooi hebben ze de traditie om de rangschikking niet strict te volgen en meer rekening te houden met de prestaties in het verleden van de grote tenniskampioenen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws