Ex-pupil van Justine Henin klopt nummer één van de wereld in finale in Rome
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Elina Svitolina verlengt titel in Rome en klopt Simona Halep in finale

Ex-pupil van Justine Henin klopt nummer één van de wereld in finale in Rome

Elina Svitolina is klaar voor Roland Garros. De Oekraïense gaf haar visitekaartje af door net als vorig jaar het toernooi van Rome te winnen. In de finale rekende ze zonder genade af met de nummer één van de wereld. Simona Halep ging met 6-0 en 6-4 voor de bijl.

Wat ook hetzelfde was dan vorig jaar: Simona Halep leek in de finale in Rome gehinderd door een blessure. De Roemeense had schijnbaar last aan de enkel. Zo was er in de eerste set eigenlijk geen sprake van een wedstrijd. Svitolina pakte zes spelletjes op rij. Enkel in de eerste drie games was er sprake van enige spanning.

Halep verbijtte de pijn en herkapte zich toch enigszins. Toch kon de Roemeense niet voorkomen dat haar opponente ook in de tweede set 1-3 uitliep. Het verschil bleef wel beperkt tot één break, maar Svitolina serveerde de wedstrijd uit en kon de trofee dus opnieuw de lucht in steken.

NAUW CONTACT TUSSEN HENIN EN SVITOLINA

In 2016 werd Svitolina nog even getraind door de beste Belgische tennisspeelster aller tijden, Justine Henin. De twee houden naar verluidt nog nauw contact.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws