Goffin spoelt ontgoocheling van in Madrid door: "Vorige week nog gefrustreerd, nu erg solide"
Redactie
| 0 reacties

David Goffin blij met zijn eerste gewonnen match tegen Leonardo Mayer in Rome

Goffin spoelt ontgoocheling van in Madrid door: "Vorige week nog gefrustreerd, nu erg solide"
Foto: © photonews

Een uurtje. Zo lang had David Goffin nodig om zich te ontdoen van de Argentijn Leonardo Mayer. Een vlotte 6-1 en 6-2, waardoor zijn verloren derde ronde tegen Kyle Edmund in Madrid al lang vergeten lijkt te zijn.

"Ik ben heel blij met de manier waarop ik deze match heb aangepakt", vertelt David Goffin in HLN. "Ik was solide vanaf de start en serveerde goed. Het is nooit eenvoudig: Mayer is een goede speler, er stond wat wind en de baan is redelijk glad."

Tegen Del Potro? 

In de tweede ronde wacht de Italiaan Marco Cecchinato. De thuisspeler klopte verrassend gravelspecialist Pablo Cuevas in drie sets. Bij winst kijkt de Luikenaar vijfde reekshoofd Juan Martin Del Potro (ATP 6) in de ogen. 

Goffin heeft alleszins al heel wat vertrouwen getankt. "Sinds de start van het gravelseizoen heb ik flink wat matchen bijeengesprokkeld. En dat is positief in de aanloop naar Roland Garros. Verleden week was ik nog gefrustreerd na mijn wedstrijd tegen Edmund. Daarom was het belangrijk om met een goede attitude op de baan te komen, en dat is wat ik gedaan heb", besluit Goffin

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws