Komt het ooit nog goed met deze Zwitserse klasbak?
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Stanislas Wawrinka is sinds zijn zware knieblessure serieus op de sukkel

Komt het ooit nog goed met deze Zwitserse klasbak?

Stanislas Wawrinka verloor vorig jaar in de eerste ronde op Wimbledon. Een maand later onderging de Zwiters een knieoperatie. Sindsdien is het voor de drievoudig Grand Slam-winnaar één lang lijdensweg.

In de laatste vijf maanden van 2017 kwam Wawrinka niet meer in actie. Dit jaar maakte de Zwitserse nummer twee zijn comeback, maar die verloopt uiterst moeizaam. Het begon met een exit in de tweede ronde op de Australian Open. Hierna volgde nog wel een halve finale in Sofia. Nadien werd het alleen nog maar erger.

NIET VOLLEDIG FIT

Wawrinka heeft duidelijk moeite om weer volledig fit te geraken. Tegen nummer 225 van de wereld verloor hij in Rotterdam. In Marseille moest Wawrinka opnieuw opgeven. Afgelopen weekend volgde dan weer een nederlaag in Rome. Dat zijn intussen vier nederlagen op rij en niet meteen tegen absolute toppers.

Het lijkt er soms of op Wawrinka weer alles moet aanleren en als het ware een rookie is op het circuit. Als er geen verbetering komt, neigt dit zelfs naar einde carrière. De resultaten zullen uiteraard niet in één klap weer beter worden. Belangrijk voor Wawrinka zelf is zijn gevoel op de baan. Dat moet hem vertellen welke de juiste weg voorwaarts is.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws