Welke David Goffin krijgen we straks te zien op Roland Garros?
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Ondanks exit in Madrid wil David Goffin schitteren op Roland Garros

Welke David Goffin krijgen we straks te zien op Roland Garros?
Foto: © photonews

Het is voorlopig een jaar van ups en downs voor David Goffin. De nummer tien van de wereld presteerde sterk in Barcelona, maar ging er snel uit in Madrid. In welke vorm komt de Belg straks voor de dag op het tweede grandslamtoernooi van het jaar?

Het seizoen van Goffin werd uiteraard gehinderd door de oogblessure die hij opliep in zijn wedstrijd tegen Dimitrov in Rotterdam. Het heroptreden van de Belgische nummer één in Miami was geen succes. Op gravel liep het beter met een kwartfinale in Monte Carlo en een halve finale in Barcelona, waar Goffin zelfs de ijzersterke Nadal een set aan de waggel hield.

LOVENDE COACH

Het zette coach Thierry Van Cleemput ertoe aan om lovend te spreken over zijn pupil. Van Cleemput zei vorige week nog dat Goffin dicht bij zijn beste vorm aan zat en moeilijk te kloppen zou zijn op gravel. Alleen deed Kyle Edmund dit intussen wel in de achtste finales van het toernooi van Madrid. Goffin had weinig in te brengen tegen de Brit en verloor met tweemaal 3-6.

Het is dus niet evident om te evalueren of Goffin nu al dan niet in goede vorm steekt en met vertrouwen mag toeleven naar Roland Garros. In Parijs haalde hij in 2016 wel de kwartfinales, zijn beste prestatie ooit op een Grand Slam. Zijn tennis komt op het gravel in principe goed tot zijn recht. Vorig jaar klopte hij nog gravelspecialist Dominic Thiem en Novak Djokovic op deze ondergrond. Het potentieel op een geslaagde Roland Garros is er zeker. Hopen dat het straks ook wat meezit bij de loting.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws