Topcoach onder de indruk van Elise Mertens: "Waarom zou de weg naar de top 10 niet open liggen?"

Redactie
| 0 reacties
Topcoach onder de indruk van Elise Mertens: "Waarom zou de weg naar de top 10 niet open liggen?"

Elise Mertens maakte afgelopen week in Rabat indruk met haar derde WTA-toernooizege van 2018. Topcoach Wim Fissette ziet het groots voor onze landgenote, die vandaag de nummer 16 van de wereld wordt.

In Rabat kwam Mertens wel geen topspeelsters tegen. "Niet alleen heeft Elise al die partijen effectief gewonnen, ze deed dat bovendien op een ongelooflijk overtuigende manier", zegt Fissette in HNB. "Het klopt dat ze geen toppers hoefde te verslaan, maar maakt dat haar succes minderwaardig? Absoluut niet dus, omdat ze zelf op topniveau acteerde. Voor een speelster van amper 22 is dit echt indrukwekkend."

Mertens noemt haar gravelseizoen nu al geslaagd. "Het zijn kleine WTA-tornooien die ze won, dat klopt, maar vergeet toch haar halve finale van de Australian Open niet. En dat was géén klein tornooi, hè", vervolgt hij. "Zoals ik haar ken, blijft ze razend ambitieus en neemt ze de successen van de jongste weken mee naar Roland Garros, waar veel mogelijk is."

Roland Garros

"Elise heeft nog veel jaren voor de boeg. Het moet nu niet. Bovendien zijn er weinig toppers die echt graag op gravel spelen. Het lijkt me voor haar een ideale combinatie om vol vertrouwen naar Parijs te trekken.”

En ook de toekomst ziet er rooskleurig uit. "Ik ben inderdaad benieuwd wat de komende maanden haar zullen brengen. Mertens is immers één van de weinige speelsters die perfect uit de voeten kan op elke ondergrond: hardcourt, gravel én gras. Ze kan een heel jaar scoren. Eerlijk, ik zie in haar een gevestigde waarde voor de top 15. En waarom zou de weg naar de top 10 niet open liggen?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws