Waarom de concurrentie op Roland Garros maar beter rekening kan houden met Maria Sharapova
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Maria Sharapova wil weer naar de top klimmen

Waarom de concurrentie op Roland Garros maar beter rekening kan houden met Maria Sharapova
Foto: © photonews

Voorlopig is 2018 niet het jaar van Maria Sharapova. Al is het niet alles zo slecht als het lijkt. Enkele bemoedigdende prestaties in Madrid doen vermoeden dat de Russin binnenkort weer kan schitteren aan het tennisfirmament.

Als vijfvoudig Grandslam-winnares is Maria Sharapova nog altijd één van de grootste sterren uit het damestennis. Al dateert die laatste Grandslamzege al wel van bijna vier jaar geleden. Een dopingschorsing van twee jaar zit daar voor heel wat tussen, maar ook de laatste maanden loopt het stroef. Ze brak met haar Nederlandse coach Sven Groenefeld en verloor zelfs vier wedstrijden op rij.

Nadat ze slaag kreeg van Kerber op de Australian Open, volgde de grootste ontgoocheling van het jaar in Doha. Tegen Niculescu, momenteel niet eens in de top 60, won Sharapova de eerste set met 6-4. Toch liep het daarna nog mis. Deze nederlaag werd opgevolgd door nog twee teleurstellingen in de maanden maart en april.

KANTTEKENING BIJ LAATSTE NEDERLAGEN

Bij die laatste twee nederlagen kunnen evenwel enkele kanttekeningen geplaatst worden. Op Indian Wells botste de Russische op een ijzersterke Osaka. Het Japanse supertalent won later overigens dat toernooi. In Stuttgart kwam Sharapova tegen Garcia op twee punten van de zege. In Madrid lijkt het voormalig nummer één van de wereld weer aan te sluiten met haar betere vorm.

In de eerste ronde maakte ze met 6-4 en 6-1 komaf met Buzarnescu. Opvallend, want die Roemeense had vorige week in Praag nog de finale gehaald. Ook in de tweede ronde tegen Begu pakte Sharapova uit met een geweldige tweede set. Door verder door te stoten, zal ze ongetwijfeld beter in haar ritme geraken.

Haar tegenstanders doen er goed aan om straks op Roland Garros toch rekening met Sharapova te houden. Haar laatste Grandslamzege in 2014 was overigens op ... Roland Garros.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws