Belgische nummer één in bloedvorm na 12e zege op rij: "Het ging bijna op automatische piloot"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Belgische nummer één in bloedvorm na 12e zege op rij: "Het ging bijna op automatische piloot"

Alles wat ze aanraakt, verandert nog niet in goud, maar Elise Mertens steekt wel in bloedvorm. Zaterdag won de toekomstige nummer 16 van de wereld het graveltoernooi van Rabat, goed voor haar 12e zege op rij op gravel.

Mertens snelde gemakkelijk naar winst in de eerste set. In de tweede set draaide het uit op een tiebreak. "Ik ben heel gelukkig met mijn derde titel van het jaar", aldus onze landgenote bij Sporza. "In de eerste set ging het heel goed, in de tweede lag het wat dichter bij elkaar en ik ben blij dat ik het in twee sets heb kunnen afmaken."

"Mijn niveau was de hele week goed"

Mertens steekt in bloedvorm en verloor afgelopen week slechts één set. "Mijn niveau was de hele week goed, het ging bijna op automatische piloot. Er zaten enkele dikke uitslagen tussen en ik hoop dat ik dit niveau het hele gravelseizoen kan aanhouden. Op gravel kan het alvast niet meer stuk met mijn 12e zege op een rij."

Na haar zege vloog Mertens meteen naar Madrid, waar ze deze week aan de slag is en in de eerste ronde Alison Van Uytvanck (WTA 48) in de ogen kijkt. "Ik ga alles geven wat er nog in me zit en dan zien we wel",, aldus de Limburgse. "Ik neem de gravelervaring van de week in Rabat mee, maar het zullen in Spanje natuurlijk andere omstandigheden zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws