Elise Mertens geeft één set prijs, maar krijgt wat hulp van opponente om door te stoten

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Elise Mertens geeft één set prijs, maar krijgt wat hulp van opponente om door te stoten
Foto: © photonews

Elise Mertens heeft zich in tegenstelling tot Kirsten Flipkens wél verzekerd van een ticket voor de kwartfinales op het WTA-toernooi van Rabat. Mertens profiteerde van de opgave van haar tegenspeelster.

Na haar double bagel (6-0 en 6-0) in de eerste ronde kwam de Belgische nummer één van het vrouwentennis in de achtste finale uit tegen de Duitse Laura Siegemund, weggezakt naar de 226e plek op de WTA-ranking. Maar dat verschil op de ranking was amper zichtbaar in de eerste set. Het werd een tiebreak en daarin trok Mertens met 6-7 (5/7) aan het kortste eind tegen de 30-jarige Duitse. 

6-0 Mertens

In de tweede set nam de Limburgse een nieuwe start. Mertens ging twee keer door de opslag van de Duitse en kwam op een geruststellende 4-0 voorsprong. Mertens deelde - precies zoals in de eerste ronde - geen cadeautjes uit en gaf Siegemund een pak voor de broek, 6-0. 

In de derde set ging onze landgenote door op haar elan. Ze had al vroeg een break te pakken, maar bij 3-1 in het voordeel van Mertens gaf Siegemund aan dat ze niet meer verder kon. Zo hoefde Mertens de derde set zelfs niet te winnen om door te stoten naar de kwartfinales in de Marokkaanse hoofdstad. Daarin neemt ze het op tegen de Italiaanse Sara Errani. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws