Waarom het Davis Cup-duel tegen de VS nu al een 'mission impossible' is

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Waarom het Davis Cup-duel tegen de VS nu al een 'mission impossible' is
Foto: © photonews

De Belgen zijn van 6 tot 8 april aan de slag in Amerika voor het Davis Cup-duel met de VS. Toch lijkt het nu al een 'mission impossible' voor de troepen van Johan Van Herck.

België komt erg gehavend aan de start, vooral door de eigen afwezigheden. David Goffin (ATP 9) zal er niet bij zijn. HIj moet voor een controle aan zijn oog naar België. De Luikenaar maakte zijn rentree op Key Biscane, maar dat werd geen succes. Hij ging na een maand afwezigheid met de billen bloot tegen de Portugees Joao Sousa (6-0 en 6-1). 

En bovendien zijn er nog twee andere Belgen van de vier hoogst genoteerde op de ATP-ranking niet bij. Steve Darcis is nog steeds herstellend van zijn elleboog, terwijl Julien Cagnina een operatie aan zijn pols onderging. Dat betekent dat België het met Ruben Bemelmans (ATP 116) als speerpunt moet doen. Verder werden ook Joris De Loore, Joran Vliegen en Sander Gille opgetrommeld. 

De Loore heeft al wat ervaring in de Davis Cup, die laatste twee hebben dat niet en zullen wellicht alleen het dubbelspel spelen. 

En dat terwijl de Verenigde Staten op volle sterkte zijn. Amerika heeft in de selectie van vijf met Jack Sock (ATP 11), Sam Querrey (ATP 14) en John Isner (ATP 17) maar liefst drie spelers die in de top 20 van de ATP-ranking staan. Verder werden ook Ryan Harrison (ATP 53) en Steve Johnson (ATP 54) geselecteerd.

Het mag duidelijk zijn: België staat voor een mission impossible in de kwartfinales van de Davis Cup. Het is sowieso al moeilijk zonder David Goffin, die ons in de laatste drie jaar twee keer naar de finale van de Davis Cup leidde. Als dan ook 'Mister Davis Cup' Darcis er niet bij is, wordt het helemaal onmogelijk. Maar gelukkig is er nog steeds het cliché: elke wedstrijd moet gespeeld worden... 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws