Interim-coach Belgische Fed Cup-ploeg over plots ontslag: "Coaching van Monami verliep niet zoals ze verwacht hadden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Interim-coach Belgische Fed Cup-ploeg over plots ontslag: "Coaching van Monami verliep niet zoals ze verwacht hadden"
Foto: © photonews

Na het ontslag van Dominique Monami als kapitein van de Belgische Fed Cup-ploeg zal Ivo Van Aken het roer (voor één match) overnemen tegen Italië. Hij ging wat verder in op het ontslag van Monami.

Van Aken zal in april Elise Mertens en co leiden in het belangrijke duel tegen Italië. Het behoud in de Wereldgroep staat p het spel. "Ze hebben me gevraagd om eenmalig over te nemen", legt Van Aken uit aan Sporza. "Op die manier heeft de federatie de tijd om uitgebreid te praten met de speelsters en de opvolger of opvolgster van Dominique."

Coaching en voorbereiding niet zoals verwacht

"Ik heb de speelsters een voor een gebeld. Zij hebben hun relaas gedaan. De coaching op het terrein en tijdens de voorbereiding verliep niet zoals ze verwacht hadden. Alle details ga ik niet op tafel leggen, maar dat is wel de samenvatting", zegt de man die eerder de Fed Cup in 2001 al won. 

Het blijft dus beperkt tot één duel voor Van Aken. "Ik ga die stoel niet claimen", laat hij nog weten. "Ik heb de job vroeger vaak gecombineerd met die van Fed Cup-kapitein, maar dan ben je tegelijk rechter en partij. Dat kan niet de bedoeling zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws