Roger Federer geeft drie matchballen weg en weet dan toch nog wat verliezen is in 2018
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Roger Federer verliest de finale van Indian Wells na spannende match tegen Del Potro

Roger Federer geeft drie matchballen weg en weet dan toch nog wat verliezen is in 2018
Foto: © photonews

De finale van het toernooi van Indian Wells heeft spektakel opgeleverd. Topfavoriet Roger Federer verloor die finale, ondanks het feit dat hij in de derde set drie matchballen kreeg. Juan Martin Del Potro won alsnog.

Het niveau lag erg hoog in de eerste set. Federer kende problemen met de zware service van de Argentijn en Del Potro won de set door één keer door de opslag van Federer te gaan, 6-4. In de tweede set ging de FedExpress al snel door de opslag van zijn opponent. Federer leek op weg naar setwinst, maar benutte zijn setpunten niet.

Het werd een spannende tiebreak. Federer kreeg drie setballen, maar bij beide spelers kwamen er frustraties na een discussie met de umpire. De Zwitser was even van zijn melk, maar hing de bordjes dan toch nog in evenwicht, 6-7 (8/10). 

Nieuwe tiebreak

Er kwam een derde set en daarin leek Federer de match naar zich toe te trekken. Hij ging finaal door de opslag van de Argentijn, maar liet liefst drie matchballen liggen. Del Potro kwam toch nog op gelijke hoogte en er kwam een nieuwe tiebreak. Daarin trok Del Potro verrassend aan het langste eind, 7-6 (7/2). Voor Federer is het na 17 gewonnen wedstrijden zijn eerste verliespartij in 2018. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws