Ondanks nederlaag stijgt Elise Mertens op WTA-ranking, Wickmayer kan top 100 ruiken

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ondanks nederlaag stijgt Elise Mertens op WTA-ranking, Wickmayer kan top 100 ruiken
Foto: © photonews

Bij de mannen verloor David Goffin terrein, maar de Belgische nummer één bij de vrouwen heeft wél winst geboekt. Ondanks de snelle uitschakeling op Indian Wells ging Elise Mertens één plek vooruit.

Elise Mertens ging er ook op Indian Wells al verrassend snel uit tegen de Chinese Wang Qiang en zit momenteel in een dipje. Toch steeg de jonge Limburgse van 22 naar 21 op de WTA-ranking. Ze blijft nipt de 20-jarige Japanse sensatie Naomi Osaka voor, die na haar eindzege op Indian Wells van 44 naar 22 springt. 

Halep op 1

Ook verliezend finaliste Daria Kasatkina maakt een opvallende sprong. Zij stijgt van 19 naar 11 en klopt op de deur van de top 10. Simona Halep blijft dan weer de nummer één van de wereld. Er was slechts één wijziging in de top vijf. Jelena Ostapenko (5e) en Karolina Pliskova (6e) deden haasje-over.

Bij de andere Belgische vrouwen moest Alison Van Uytvanck (51e) een plaats toegeven, Kirsten Flipkens (71e) ging dan weer twee plaatsen achteruit. Yanina Wickmayer (+6) wipt naar de 109e plek en krijgt de top 100 in het vizier na enkele moeilijke maanden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws