Beklijvende finale tussen Federer en Del Potro: "Natuurlijk doet dit pijn" vs. "Stond op het punt om te stoppen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Beklijvende finale tussen Federer en Del Potro: "Natuurlijk doet dit pijn" vs. "Stond op het punt om te stoppen"
Foto: © photonews

Hij weet dan toch nog wat verliezen is, ervaren rot Roger Federer. In een zinderende finale van Indian Wells trok hij aan het kortste eind tegen Juan Martin Del Potro.

Voor Del Potro was het zijn 7e zege in 25 duels tegen Federer. "Natuurlijk doet dit pijn", citeert Sporza de Zwitser. "Het is altijd teleurstellend om te verliezen na matchballen. Maar ik zal dit snel achter mij laten. Ik heb geen andere keuze. Ik verloor vandaag van iemand die beter was."

Het toernooi van Miami volgt al snel na Indian Wells. "Het belangrijkste nu is recupereren, hoewel ik me eerder goed voel na twee moeilijke matchen tegen Coric en Del Potro. Ik hoop in Miami ook weer ver te raken en mezelf de kans te bieden er mijn titel te verdedigen."

"Ik kan niet geloven dat dit gebeurd is"

Del Potro zelf was in de wolken met zijn overwinning. "Ik kan niet geloven dat dit gebeurd is. Ik versla Roger in een geweldige finale van groots niveau", aldus de Argentijn. "Ik wil blijven voortwerken, dit smaakt naar meer."

Del Potro kende de afgelopen seizoenen heel wat problemen met zijn pols. "Ik stond op het punt om te stoppen na 3 polsoperaties. Ik zat depressief thuis. Maar gelukkig ben ik nu weer gezond en speel ik weer tennis. Want dat is wat ik graag doe."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws