Landgenote en nieuwe coach zijn er zeker van: "Van Uytvanck kan top 20 aan"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Nieuwe coach David Basile en Kirsten Flipkens denken dat Alison Van Uytvanck top 20 aankan

Landgenote en nieuwe coach zijn er zeker van: "Van Uytvanck kan top 20 aan"
Foto: © photonews

Dat ze veel talent had, bewees Alison Van Uytvanck in 2015 al op Roland Garros. De Vlaams-Brabantse haalde toen de kwartfinales, maar daarna werd door verschillende omstandigheden erg stil rond Van Uytvanck.

Coachwissels, een operatie aan enkel en pols, ... Het waren de laatste twee jaren niet de seizoenen van Alison Van Uytvanck. Maar kijk, afgelopen weekend won ze in Boedapest haar derde WTA-titel door in de finale Dominika Cibulkova - niet de minste - te kloppen. Volgens haar nieuwe coach David Basile en collega Kirsten Flipkens moet de top 20 in het vrouwentennis mogelijk zijn. 

"Ze heeft nog een grote progressiemarge", zegt haar coach in HLN. "Ze heeft absoluut het niveau om in de top 20 te staan en in een hoekje van ons hoofd is dat ook het doel. Maar tegelijkertijd kijk ik niet graag naar de rankings. We moeten gewoon blijven werken en dan zullen de resultaten wel volgen."

"Tennistiek is er geen twijfel mogelijk: ze is die top 20 waard"

"Heel veel zit tussen de oren bij Ali", vult Flipkens aan. "Vroeger durfde ze al eens nonchalant te worden of het hoofd te laten hangen, maar als je naar het niveau van de finale in Boedapest kijkt dan was dat dik top 20-niveau. Ik was enorm onder de indruk. Mogelijk dat alle puzzelstukjes nu in elkaar aan het vallen zijn, hè. Ze is uiteindelijk nog maar 23. Maar tennistiek is er geen twijfel mogelijk: ze is die top 20 waard."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws