Bijna 30 plaatsen winst op WTA-ranking voor Van Uytvanck: "Een fantastisch cadeau, na een fantastische week'
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Alison Van Uytvanck stijgt 29 plaatsen naar de 51e plek op WTA-ranking na toernooizege in Boedapest

Bijna 30 plaatsen winst op WTA-ranking voor Van Uytvanck: "Een fantastisch cadeau, na een fantastische week'
Foto: © photonews

Alison Van Uytvanck heeft haar derde WTA-titel op zak. In de finale van het WTA-toernooi van Boedapest stuntte ze in de finale tegen de Slovaakse Dominika Cibulkova, de nummer 33 van de wereld. "Dit geeft me vertrouwen", reageerde ze al.

Voor de Vlaams-Brabantse was het haar derde WTA-titel. "Het was een finale van hoog niveau", klonk het bij Sporza. "Ze speelde heel agressief. Ik kwam de hele tijd onder druk te staan, maar op belangrijke momenten speelde ik zelf echt goed en mijn service draaide goed. Het was geen gemakkelijk begin van het jaar, maar dit is een geslaagde week geworden."

"Ik heb een hele week op hoog niveau kunnen spelen. Voor de toekomst is het belangrijkste dat mijn niveau me toelaat tegen de toppers goede matchen te spelen."

Nummer 51 op WTA-ranking

Dankzij haar toernooizege wordt Van Uytvanck maandag de nieuwe nummer 51 van de wereld. "Dat is een fantastisch cadeau, na een fantastische week. Nu ga ik thuis even rusten, maar donderdag vertrek ik al naar Indian Wells. Mijn toernooizege geeft me vertrouwen, maar voor de grand slams zullen we wel zien hoe de vorm op dat moment is en welke loting ik krijg", besluit ze.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws