Roger Federer staat in Rotterdam voor nieuw huzarenstukje (en kan zijn eigen record aanscherpen)
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Roger Federer kan na het ATP-toernooi van Rotterdam aan zijn 303e week als nummer 1 van de wereld beginnen

Roger Federer staat in Rotterdam voor nieuw huzarenstukje (en kan zijn eigen record aanscherpen)
Foto: © photonews

Roger Federer aanvaardde in laatste instantie een uitnodiging voor het ATP-toernooi van Rotterdam dat deze week plaatsvindt. En het kan wel eens een heel speciale week worden, want de Zwitser kan opnieuw de nummer één van de wereld worden.

Zelf liet Federer al weten dat hij er na de ATP World Tour Finals in Londen, waar hij verloor van David Goffin, erop had gerekend om nooit meer 's werelds nummer één te worden. Maar na de Australian Open, waar Rafael Nadal al snel werd uitgeschakeld, zien de kaarten er plots helemaal anders uit.

Federer kan in Rotterdam opnieuw de nummer één van de wereld worden. En er is zelfs meer, want de Fed Express kan de oudste leider op de ATP-ranking ooit worden. De Zwitser wordt in augustus 37 jaar oud. Enige voorwaarde: Federer moet de halve finales bereiken in de Nederlandse havenstad.

En bovendien kan hij zich ook nog wat steviger in de geschiedenisboeken spelen. Momenteel had Federer al 302 weken, waarvan zelfs eens 237 op rij, de koppositie in handen en zo kan hij zijn eigen record nog wat aanscherpen.

De enige die hem in de nabije toekomst nog lijkt te kunnen bedreigen, is Novak Djokovic. De Serviër staat 5e met 223 weken op nummer 1 en heeft op zijn 30e nog heel wat jaren voor de boeg. Rafael Nadal, die er dit jaar 32 wordt, staat als 7e ook nog in de top 10. Hij stond wel slechts 167 weken op nummer 1.

Aantal weken op nummer één:

  1. Roger Federer - 302 weken
  2. Pete Sampras - 286 weken
  3. Ivan Lendl - 270 weken
  4. Jimmy Connors - 268 weken
  5. Novak Djokovic - 223 weken
  6. John McEnroe - 170 weken
  7. Rafael Nadal - 167 weken
  8. Bjorn Borg - 109 weken
  9. Andre Agassi - 101 weken
  10. Lleyton Hewitt - 80 weken

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws