Federer moet voorbij Belg in Rotterdam: "Niet meer verwacht dat ik ooit nog de nummer één van de wereld zou kunnen worden"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Roger Federer kan in Rotterdam de oudste nummer één ooit worden

Federer moet voorbij Belg in Rotterdam: "Niet meer verwacht dat ik ooit nog de nummer één van de wereld zou kunnen worden"
Foto: © photonews

Normaal gezien kwam Roger Federer niet naar het ATP-toernooi van Rotterdam, maar de Zwitser is dan toch gezwicht. Federer kan bovendien deze week opnieuw de nummer één van de wereld worden. Zijn eerste opdracht in de havenstad is tegen een Belg: Ruben Bemelmans.

"Ik ben blij om weer terug te zijn op het toernooi in Rotterdam waar ik toch hele goede herinneringen aan heb", vertelde Federer op de persconferentie. "In 1999 heb ik hier van toernooidirecteur een wildcard voor de kwalificaties gekregen en bereikte ik in het hoofdtoernooi de kwalificaties. Dat betekende uiteindelijk een doorbraak in mijn carrière. Rotterdam blijft toch één van de grootste indoortoernooien ter wereld en alles is hier goed geregeld."

Federer kan deze week opnieuw nummer één worden. "Ik had na de ATP World Tour Finals vorig jaar november in Londen niet meer verwacht dat ik ooit nog de nummer één van de wereld zou kunnen worden. Ik kon kiezen tussen Rotterdam en Dubai. Ik speel graag op beide toernooien, maar heb voor Rotterdam gekozen aangezien ik graag indoor speel. Ik ben erg gemotiveerd weer de nummer één op de ATP-ranking te worden."

Bemelmans

De halve finales zijn genoeg voor de Zwitser om de leiderspositie over te nemen van Rafael Nadal. Bovendien kan hij de oudste nummer één ooit worden. Zijn eerste opdracht is dus tegen Ruben Bemelmans. "Ik ken hem een beetje, maar nog niet goed genoeg" aldus Federer. "Ik heb nog wat scouting te doen. Belangrijker is misschien nog wel dat ik zelf helemaal klaar voor dat duel moet zijn."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws